Lägesrapport

föreläsaren

Föreläsning tisdag, föreläsning torsdag, ny föreläsning inbokad idag fredag och avslutningsvis flyg till Kenya lördag. Det här är utan tvekan en av det mest intensiva veckorna jag haft som företagare. Jag får in en del frågor om vad som är på gång och tänkte försöka besvara dessa här.

Föreläsningar
Planen var att min föreläsning om adhd skulle ha premiär i torsdags, en plan som inte höll. När jag gick ut med vad den skulle handla om och när den skulle hållas fick jag en förfrågan om att köra den redan i tisdags. Jag tackade ja och det han bli natt mellan måndag och tisdag innan jag var nöjd och stängde sparade manusfilen på datorn för att försöka sova. Redan i sängen fick jag idéer på saker jag kunde lägga till och när jag läste igenom manuset på tisdag morgon gillade jag det inte alls.

Med minsta möjliga marginal hann jag skriva om det och sätta mig i bilen norrut. Det gick över förväntan – men likväl var jag jättenervös inför veckans andra vända, som alltså gick av stapeln i torsdags. Med mer än dubbelt så många åhörare lyckades jag – trots rejäl ångestpeak strax innan jag gick upp – leverera en gång till.

Det har kommit in ett par frågor om jag inte skulle kunna köra en öppen föreläsning på kvällstid. Det är klart jag kan göra det. Tisdag 7/6 klockan 19:00 åker vi igen. Även denna gång på Leksands Folkhögskola. Jag vill passa på att tacka all personal på skolan som verkligen har gjort både det lilla och stora extra för att jag skulle kunna prestera i torsdags. Det kommer jag aldrig glömma. Facebook-eventet för den föreläsningen hittar ni här. Det kostar 100 kronor och det går bra att betala på plats, kontant eller med swish.

 

Next stop: Africa
På lördag eftermiddag lyfter jag mot Kenya. Jag ska hänga med ett biståndsprojekt i en vecka och kommer rapportera därifrån här på bloggen och på min nystartade youtubekanal Emil hänger med. Hela idén är att jag ska gå in i det här med öppna ögon och utan förutfattade meningar. Därför har jag tillämpad det något udda konceptet strategisk okunskap. Jag har lyckats låta bli att läsa på om både landet, projektet och organisationen jag ska dit med – en ganska stor bedrift med tanke på den härliga kombinationen av nyfikenhet och dåligt impulskontroll jag är bestyckad med.

När det här skrivs är klockan 21:27 fredag kväll och jag har inte packat. Jag har inte ens tagit fram resväskan. Det finns ett embryo till en plan för vad jag ska ha med mig. Men framför allt finns det en trötthet kombinerat med tilltagande resfeber. Lösningen på detta är tidigt sängläge så får jag lösa packningen imorgon. Bara tankarna på att det här är sista natten i min egen säng på över en vecka gör att jag kommer njuta extra av tryggheten här hemma.

För imorgon kväll sover jag på planet, och dagen efter det är det touchdown i Kenya. Häng med här på bloggen och glöm inte att prenumerera på youtubekanalen så får du se rapporterna från resan först av alla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>