Föreläsning en bit norrut

forelasning
Jag checkade in på facebook innan dagens föreläsning och det blev en ganska väntad reaktion. Att jag åker till Mora när det inte är ishockey hör ju inte till vanligheterna. Men faktum är att det är andra gången jag är och föreläser om adhd på folkhögskolan. Det tar jag som en extremt stor komplimang då kursansvarig alltså tyckte jag var så pass bra när jag pratade med den förra klassen så de ville ha tillbaks mig till årets kurs.

Det var som vanligt innan – jag pendlade från att vara livrädd till att känna en rejält tilltagen övertro och tillbaka igen, inom loppet av hundradelar när det svängde som värst. Men jag tycker det gick bra, faktiskt riktigt bra om jag ska slänga iväg den fejkade ödmjukheten all världens väg.

Ett steg i att ta det här steget längre är att spela in när jag föreläser. Med hjälp av en inlånad kamera lyckades jag få dagens sjuttio minuter på film. Jag tänker inte titta på det innan det är dags att sätta sig ner med mitt härliga bollplank Jörgen Bond – men nu är den här bollen i rullning på allvar. När jag analyserat vad jag gjorde bra och mindre bra är det dags för öppen föreläsning hemma i Leksand igen. Sen är det ju bara resten av världen kvar att erövra, å det gick ju bra i Mora där det borde vara som mest tungjobbat. Jag har som bekant inte jobbat särskilt aktivt för att vara poppis där uppe.

Det är jag tydligen ändå, i alla fall på folkhögskolan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.