Dags att vakna

dags att vaknaDet är sent fredag kväll när det här skrivs. Under lördagen vet jag att det kommer bli lite uppmärksamhet riktat hitåt – därför följer nu en nulägesrapport.

emilnilsen.se
Sidan är under omarbetning, från grunden, och den här gången gör jag det inte själv. Den nya, som kommer vara mycket mer än en blogg, kommer under februari att finnas på den här adressen.

Föreläsningar
Den grundläggande föreläsningen med syfte att förklara och därmed öka förståelsen för ADHD är klar, den är bra, den ska ut på turné och det kommer inom en snart framtid släppas datum för ytterligare en öppen föreläsning i Leksand. En andra, lite smalare, föreläsning är under slutbearbetning.

Bloggen
Jag kommer fortsätta blogga, men inte bara om ADHD. Det finns mycket jag vill få ur mig och jag vet att mina texter fungerar bäst när det får flöda fritt utan begränsningar i form av beställda vinklar eller utrymme i print.

Krönikor
De texter som handlar uteslutande om ADHD kommer publiceras som krönikor där det är lämpligt men självklart också dyka upp här på emilnilsen.se

Filmer
Det här är nog mitt mest spännande projekt just nu. 10 stycken filmer runt 10 minuter där jag går in djupare på punkter som av tidsmässiga skäl avhandlas rätt snabbt i föreläsningen. Det kan till exempel vara en genomgång av de appar jag använder för att ta mig igenom dagarna. Dessa filmer produceras under sommaren och kommer under hösten.

Privatläget
Jag kör heltid på Leksands IF och vi väntar vårt andra barn – hade jag inte haft en högoktanig ADHD-hjärna hade jag aldrig kunnat köra den här siten samtidigt.

 

Föreläsning en bit norrut

forelasning
Jag checkade in på facebook innan dagens föreläsning och det blev en ganska väntad reaktion. Att jag åker till Mora när det inte är ishockey hör ju inte till vanligheterna. Men faktum är att det är andra gången jag är och föreläser om adhd på folkhögskolan. Det tar jag som en extremt stor komplimang då kursansvarig alltså tyckte jag var så pass bra när jag pratade med den förra klassen så de ville ha tillbaks mig till årets kurs.

Det var som vanligt innan – jag pendlade från att vara livrädd till att känna en rejält tilltagen övertro och tillbaka igen, inom loppet av hundradelar när det svängde som värst. Men jag tycker det gick bra, faktiskt riktigt bra om jag ska slänga iväg den fejkade ödmjukheten all världens väg.

Ett steg i att ta det här steget längre är att spela in när jag föreläser. Med hjälp av en inlånad kamera lyckades jag få dagens sjuttio minuter på film. Jag tänker inte titta på det innan det är dags att sätta sig ner med mitt härliga bollplank Jörgen Bond – men nu är den här bollen i rullning på allvar. När jag analyserat vad jag gjorde bra och mindre bra är det dags för öppen föreläsning hemma i Leksand igen. Sen är det ju bara resten av världen kvar att erövra, å det gick ju bra i Mora där det borde vara som mest tungjobbat. Jag har som bekant inte jobbat särskilt aktivt för att vara poppis där uppe.

Det är jag tydligen ändå, i alla fall på folkhögskolan.

En lååång dag


Det här blev den längsta dagen hittills, och således är videobloggaren också lång. Det som började med ett lättsamt dopp i poolen blev en dag jag aldrig glömmer. 

Två skolbesök och en pumpinventering har genererat tankar och minnen som kommer sitta kvar permanent. 

Mat mitt i bushen


Efter 18 mil på vägarna har vi nu kommit fram till Tharaka där vi ska tillbringa ett par dagar. Nu är det dags för mat. Ris, bönor, kål, spenat och ett fantastiskt bröd. 

“Skaka kläder och skor imorgon innan du tar på dig dom. Skorpinionerna du vet…”

Jo tack. Nu vet jag. Sover nog med skorna på. 

Nu planeras morgondagen som kommer inledas med en simtur i poolen och fortsätta med äventyr här i buschen. 

Men nu blir det en stunds avkoppling i baren tillsammans med gänget från Linas matkasse. Sen redigera videoblogg för att avsluta dagen med att krypa ner i sängen med skorpinionerna och andra kryp. 

Dagens tidning 


Vi gjorde rätt som tog oss bort från demonstrationen igår. Minst tre stycken har dött som följd av sammandrabbningar mellan boende och polis. 

Idag lämnar vi Nairobi för färd norrut. Det är lite oklart om vi kommer korsa ekvatorn. Det beror på vilken rutt vi tar och det i sin tur beror på vägarnas skick. 

Förhoppningsvis har vi tillräckligt bra uppkoppling för att sända live från bilen om ett par timmar.

Nu är det dags för frukost.